GRATIS LEVERING VED KØB OVER KR. 299.- TIL Gls pakkeshop

Små chokoladekarameltærter med salt

Smørsprød kakaomørdej, saltet og dejligt sej kakaokaramel, fløjlsblød mælkechokoladeganache og smukke, gyldne chokoladespir, der trodser tyngdekraften. 

4 små tærter

Kakaomørdej:

120 g hvedemel
15 g mandelmel
15 g kakaopulver
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 nip salt
1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, kakaopulver, flormelis, smør og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. 

Beklæd 4 små, kvadratiske tærteforme (7 x 7 cm) med dejen, og bag bundene i ca. 15 minutter ved 175 grader.

Saltet kakaokaramel:
100 ml piskefløde
200 g sukker
2 spsk Valrhona kakaopulver
1/2 tsk salt 

Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og stil den til side. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde, og tag straks gryden af varmen. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du rører energisk med et piskeris. Sigt kakaopulver og salt i, og rør videre. Lad kakaokaramellen køle lidt af, og fordel den i tærtebundene. Stil tærterne i køleskabet, mens du laver ganachen.

Mælkechokoladeganache:
120 g Jivara 40 % fra Valrhona
80 ml piskefløde
15 g glukosesirup 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, og fordel den oven på kakaokaramellen i tærtebundene. Stil tærterne i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.

Chokoladespir:
1 spsk Valrhona dark chocolate pearls
150 g Caraïbe 66 % fra Valrhona
spiseligt guldstøv
spiseligt bladguld

Smelt og temperer chokoladen. Klistr et stort stykke chokoladeplast godt fast på undersiden af en plade (f.eks. en hylde). Smør lidt af den tempererede chokolade ud på undersiden af en gryde, og lav et aftryk på chokoladeplasten. Gentag processen tre gange, og lad chokoladen sætte sig.

Skær chokoladen ud i fire skarpe kvadrater (7 x 7 cm) med en varm kniv, og pensl dem med guldstøv. Kom lidt chokoladeperler på hver tærte, og placer chokoladespirene ovenpå, så de svæver lidt. Pynt med bladguld.